Blog

Traject rust 15-5-2020

1.       Helderheid krijgen en voelen van lichaam en vermoeidheid
 
Eerst maar eens even horen waar de onrust en vermoeidheid vandaan komen en waar de pijnpunten liggen. Leren voelen op de bank, op de stoel en staand. Bewustwording van lijf. Lang op de bank en ontspanningsmomenten samen zoeken.
-          Door eerst te luisteren naar het verhaal, bewust zichzelf laten voelen. Kijken in hoeverre dat lukt. Alleen en vooral lijf laten voelen, maar ook langzaam naar gevoelens vragen. Op de bank per onderdeel voelen, uitleg, loslaten en vasthouden van spieren. Voelen, voelen, voelen.
-          Als opdracht bewustwording van lijf te blijven doen en ontspanningsmomenten door te voeren.   
 
2.       Luisteren naar lichaam en daar acties op ondernemen
 
Vanuit de bewustwording van vorige keer een stap verder zetten door te leren luisteren naar wat het lichaam aangeeft. Acties ondernemen op wat het lijf zegt. Daarmee leren om grenzen te stellen, ook door wat het lijf aangeeft en om nee te leren zeggen.
-          Luisteren, vragen naar slechte momenten, horen hoe het is gegaan.
-          Wanneer voel je spanning, stress? Herken je dit? Hoe kan je veranderen, omdraaien, aanpakken?
-          Waar ligt je grens? Door te begrijpen wat je doet en waarom je altijd over grenzen gaat. Leer om te voelen wat dat met je lichaam en je vermoeidheid doet. Dat er energie uit je wordt gezogen als je dat blijft doen en dat het niet egoïstisch is om het wel te doen. 
 
3.       Loslaten, genieten van het leven
 
Een klein stukje proberen te laten loslaten. Moet dit intensiever dan moet daar een extra traject op gegeven gaan worden. Door lijf te voelen en lichamelijk los te laten, kan er weer meer genieten komen. Uiteindelijk wel een belangrijk doel in dit traject. Rust en genieten.
-          Lijf laten loslaten. In gesprek loslaten uitleggen en kijken waar de controle ligt. Door voorbeeld te laten gebruiken en door die te laten loslaten tijdens het gesprek.
-          Genietmomenten herkennen, blij leren voelen. Momenten zoeken en gaan doen. 
 
4.       Herhaling en afronding.
 
Waar liggen er nog knelpunten? Of gewoon lang op de bank.
 
-          Eventueel vervolgtraject "loslaten” .

Meer posts

Loslaten = voelen + accepteren + vertrouwen. 21-1-2020
Loslaten is een van de moeilijkste processen in je persoonlijke ontwikkeling. Het lijkt vaak onmogelijk terwijl het zo makkelijk tegen je gezegd wordt: “Je moet het gewoon loslaten!”

Maar zo gewoon is het niet.
Mijn hoofd zit vol. 5-11-2019
Een klacht die ik nogal veel hoor. Mijn hoofd zit vol, ik zou zo graag mijn hoofd eens stil willen zetten, ik zou een knop willen omzetten, ik blijf maar malen, ik kan niet stoppen met denken.
hoog sensitief 15-10-2019
Laatst poste ik een berichtje over hoog sensitiviteit en opmerkelijk genoeg kreeg ik daar veel reacties op.
Herkenning 30-9-2019
Herkenning en bevestiging. Twee dingen die zo ontzettend fijn zijn om te ervaren.
“He, dat heb ik ook!”, “He, dat doe ik precies hetzelfde!”, “He, vind jij dat nou ook?”.
Het gras is altijd groener…….. 10-9-2019
Soms heb je het gevoel dat iedereen het mooi voor elkaar heeft, behalve jij.
Afspraak maken 26-4-2019
Vorige maand werd ik gebeld door een meneer die graag een afspraak wilde maken.
Lees dit boek en je leven verandert! 18-5-2019
Er zijn nogal wat boeken in omloop die zich richten op onze zelfontwikkeling. Sterker nog; de markt groeit enorm. Winkels liggen er vol mee en we kunnen tal van e-books downloaden.
Gedachtes, gedachtes 22-9-2019
Het is zo gek. Vaak zijn we meer bezig met de ander dan met onszelf. Let maar eens op je gedachtes, 9 van de 10 keer denken we aan een ander. Hoe zou het met hem gaan? Heeft mijn kind wel een jas aan? Zou Ma al gegeten hebben? Heeft de buurvrouw geen last van me? Wat zou ze wel niet van me denken?...... En ga zo maar door.
Hoe komt dat nou eigenlijk?
Ieder heeft zijn eigen pad te lopen 24-4-2019
Om niet te vallen is het verleidelijk om naar de grond te blijven kijken. Om te voorkomen dat je een misstap maakt. Om te voorkomen dat je het pad uit het oog verliest.
Wèèr wakker.... 12-6-2019
Omdat je vaak nogal veel te doen hebt.
Omdat je vaak een lijst in je hoofd hebt.
Omdat je nog naar je moeder moet.
Omdat de was nog in de droger moet.
Omdat het project nog afgerond moet worden.
Omdat je kind nog overhoord moet worden.
Omdat je die vakantie nog moeten boeken.
Omdat ......
Ego is als een buitenboordmotor van een bootje 6-3-2019
Ego is als een buitenboordmotor van een bootje. Hij is een los onderdeel, maar geeft controle en vertrouwen. Maar daarbij komt ook angst. Wat als ...
Ik leef mijn leven, doe mijn ding maar ik haal mijzelf volledig omlaag 26-4-2019
Ik heb een leuke baan, ik heb een leuk gezin met een leuke man, leuke vriendinnen en een zus, ik zorg voor mijn vader, ga vaak op vakantie ...
Als coach luister, begeleid en adviseer ik. De personal coaching helpt je om patronen te doorbreken, issues te verhelderen en dingen inzichtelijk te maken. Voelen is vaak essentieel om jezelf meer te leren kennen. Mijn haptonomische achtergrond helpt om hierin te kunnen leren en dit meer te gaan gebruiken in het maken van keuzes.

Algemene Voorwaarden
Website: Made by Johan