Blog

Het gras is altijd groener…….. 10-9-2019

Als er èèn ding is wat ik de loop van de jaren geleerd heb in mijn praktijk is dat het aan de buitenkant er àltijd mooier uitziet. Iedereen heeft z’n eigen issues, iedereen heeft zijn eigen pijn, iedereen heeft z’n eigen, iedereen heeft z’n eigen eenzaamheid en iedereen heeft ook z’n eigen geluk.
"’Bij de buren is het gras altijd groener”, is een uitdrukking die bij velen, vaak onbewust, in het systeem zit. En erg in de weg kan zitten.
 
Het kan dus zelfs zo ver gaan dat je ontevreden raakt met je eigen leven. Om dat te voorkomen of te kunnen omdraaien is het goed om eens even stil te staan bij wat jìj nou wilt. Niet wat de ander doet maar wat jij zou zelf zou willen. Waar liggen jouw verlangens en waar liggen jouw pijnpunten?
En geloof me, dezelfde vraag geldt ook voor degene waarvan jij denkt dat die het zo goed voor elkaar heeft. 
 
Daar is het gras echt niet groener.

Meer posts

Traject rust 15-5-2020
Er zijn van die periodes in je leven dat je je hoofd niet stil kunt zetten. Het wordt allemaal te veel, je bent moe en wil eigenlijk alleen maar rust. Doorlopend ben je aan het denken wat je nog moet doen, hoe je het moet doen, of je het goed hebt gedaan, wat anderen er van vinden enz.
Loslaten = voelen + accepteren + vertrouwen. 21-1-2020
Loslaten is een van de moeilijkste processen in je persoonlijke ontwikkeling. Het lijkt vaak onmogelijk terwijl het zo makkelijk tegen je gezegd wordt: “Je moet het gewoon loslaten!”

Maar zo gewoon is het niet.
Mijn hoofd zit vol. 5-11-2019
Een klacht die ik nogal veel hoor. Mijn hoofd zit vol, ik zou zo graag mijn hoofd eens stil willen zetten, ik zou een knop willen omzetten, ik blijf maar malen, ik kan niet stoppen met denken.
hoog sensitief 15-10-2019
Laatst poste ik een berichtje over hoog sensitiviteit en opmerkelijk genoeg kreeg ik daar veel reacties op.
Herkenning 30-9-2019
Herkenning en bevestiging. Twee dingen die zo ontzettend fijn zijn om te ervaren.
“He, dat heb ik ook!”, “He, dat doe ik precies hetzelfde!”, “He, vind jij dat nou ook?”.
Afspraak maken 26-4-2019
Vorige maand werd ik gebeld door een meneer die graag een afspraak wilde maken.
Lees dit boek en je leven verandert! 18-5-2019
Er zijn nogal wat boeken in omloop die zich richten op onze zelfontwikkeling. Sterker nog; de markt groeit enorm. Winkels liggen er vol mee en we kunnen tal van e-books downloaden.
Gedachtes, gedachtes 22-9-2019
Het is zo gek. Vaak zijn we meer bezig met de ander dan met onszelf. Let maar eens op je gedachtes, 9 van de 10 keer denken we aan een ander. Hoe zou het met hem gaan? Heeft mijn kind wel een jas aan? Zou Ma al gegeten hebben? Heeft de buurvrouw geen last van me? Wat zou ze wel niet van me denken?...... En ga zo maar door.
Hoe komt dat nou eigenlijk?
Ieder heeft zijn eigen pad te lopen 24-4-2019
Om niet te vallen is het verleidelijk om naar de grond te blijven kijken. Om te voorkomen dat je een misstap maakt. Om te voorkomen dat je het pad uit het oog verliest.
Wèèr wakker.... 12-6-2019
Omdat je vaak nogal veel te doen hebt.
Omdat je vaak een lijst in je hoofd hebt.
Omdat je nog naar je moeder moet.
Omdat de was nog in de droger moet.
Omdat het project nog afgerond moet worden.
Omdat je kind nog overhoord moet worden.
Omdat je die vakantie nog moeten boeken.
Omdat ......
Ego is als een buitenboordmotor van een bootje 6-3-2019
Ego is als een buitenboordmotor van een bootje. Hij is een los onderdeel, maar geeft controle en vertrouwen. Maar daarbij komt ook angst. Wat als ...
Ik leef mijn leven, doe mijn ding maar ik haal mijzelf volledig omlaag 26-4-2019
Ik heb een leuke baan, ik heb een leuk gezin met een leuke man, leuke vriendinnen en een zus, ik zorg voor mijn vader, ga vaak op vakantie ...
Als coach luister, begeleid en adviseer ik. De personal coaching helpt je om patronen te doorbreken, issues te verhelderen en dingen inzichtelijk te maken. Voelen is vaak essentieel om jezelf meer te leren kennen. Mijn haptonomische achtergrond helpt om hierin te kunnen leren en dit meer te gaan gebruiken in het maken van keuzes.

Algemene Voorwaarden
Website: Made by Johan