Blog

"En dan begint het denken"

Gedachtes, gedachtes 22-9-2019

Dat betekent dat we goed ons koppie erbij moeten houden. En dan begint het denken. Dit moet ik niet vergeten, hoe gaat dat, heeft ze dat wel gedaan enz.
 
Om  gedachtes te kunnen verminderen of zelfs stoppen moeten we terug naar het begin. En dat begin is het vertrouwen. In hoeverre vertrouwen we de ander? Kan ik mijn puber vertrouwen? Kan ik de verpleging van mijn moeder vertrouwen?
Soms niet nee, maar vaak wel. Soms moet je een risico nemen en het bij de ander laten. Het risico dat het fout gaat. Dan is de vraag nog wel, hoe fout gaat het dan? Geen jas aan naar school? Hoe fout kan het gaan? Moeder te laat uit bed gehaald? Hoe fout kan het gaan. Natuurlijk is het is niet leuk, het is niet perfect, het had beter gekund. Maar het is niet anders.
Heb vertrouwen.
 
Laat dingen wat meer los en op z’n beloop. Je zult merken dat je gedachtes minder heftig en gecontroleerd zijn.
 
Wat ook heel fijn is: lach een beetje meer om jezelf, relativeer. Haha, moet je mij nou zien. Loop ik hier lekker door het park, zie ik niks van mijn omgeving omdat ik alleen maar loop te denken aan anderen.
 
Even terug naar mijzelf nu. Kijk mij eens lekker lopen hier, wat is het hier mooi, wat een stilte wat een rust. Zelfs in mijn hoofd.


Meer posts

Wat is er wèl? 05-2023
Vorige week hoorde ik twee verschillende mensen (beide mannen 😊) iets soortgelijks zeggen.
De ene zei tijdens een masterclass: "je weet wat er niet is, maar kijk ook eens naar wat is er wèl?”
Hoe gaat het ermee? 01-2023
Dit is een vraag die we elkaar heel makkelijk stellen. En waarop we ook heel makkelijk "goed” antwoorden. Ook al gaat het eigenlijk helemaal niet goed.
Hoe krijg ik iets voor elkaar? 25-12-2021
Hoe krijg ik iets voor elkaar?


Hoe krijg ik iets voor elkaar wat ik zo ontzettend graag wil?
Ik weet zeker dat heel veel mensen zich dit wel eens afvragen.
Je zou zo graag dat mooie huis kopen, je zou zo graag jezelf goed voelen, je zou zo graag gelukkig zijn, je zou zo graag uit eten willen nu het niet kan, je zou zo graag dat mooie land willen zien die al jaren bovenaan je lijstje staat.
Boos 30-1-2021
Wat heb je aan boosheid? Wat kun je ermee? Wat brengt het je? Waarom ben je het? Wat moet je ermee?
Lief zijn voor elkaar. 11-10-2020
Een uitdrukking die je nogal eens hoort, een uitdrukking die best heel makkelijk gezegd wordt.

Laten we lief zijn voor elkaar.
Traject rust 15-5-2020
Er zijn van die periodes in je leven dat je je hoofd niet stil kunt zetten. Het wordt allemaal te veel, je bent moe en wil eigenlijk alleen maar rust. Doorlopend ben je aan het denken wat je nog moet doen, hoe je het moet doen, of je het goed hebt gedaan, wat anderen er van vinden enz.
Loslaten = voelen + accepteren + vertrouwen. 21-1-2020
Loslaten is een van de moeilijkste processen in je persoonlijke ontwikkeling. Het lijkt vaak onmogelijk terwijl het zo makkelijk tegen je gezegd wordt: “Je moet het gewoon loslaten!”

Maar zo gewoon is het niet.
Mijn hoofd zit vol. 5-11-2019
Een klacht die ik nogal veel hoor. Mijn hoofd zit vol, ik zou zo graag mijn hoofd eens stil willen zetten, ik zou een knop willen omzetten, ik blijf maar malen, ik kan niet stoppen met denken.
hoog sensitief 15-10-2019
Laatst poste ik een berichtje over hoog sensitiviteit en opmerkelijk genoeg kreeg ik daar veel reacties op.
Herkenning 30-9-2019
Herkenning en bevestiging. Twee dingen die zo ontzettend fijn zijn om te ervaren.
“He, dat heb ik ook!”, “He, dat doe ik precies hetzelfde!”, “He, vind jij dat nou ook?”.
Het gras is altijd groener…….. 10-9-2019
Soms heb je het gevoel dat iedereen het mooi voor elkaar heeft, behalve jij.
Afspraak maken 26-4-2019
Vorige maand werd ik gebeld door een meneer die graag een afspraak wilde maken.
Lees dit boek en je leven verandert! 18-5-2019
Er zijn nogal wat boeken in omloop die zich richten op onze zelfontwikkeling. Sterker nog; de markt groeit enorm. Winkels liggen er vol mee en we kunnen tal van e-books downloaden.
Ieder heeft zijn eigen pad te lopen 24-4-2019
Om niet te vallen is het verleidelijk om naar de grond te blijven kijken. Om te voorkomen dat je een misstap maakt. Om te voorkomen dat je het pad uit het oog verliest.
Wèèr wakker.... 12-6-2019
Omdat je vaak nogal veel te doen hebt.
Omdat je vaak een lijst in je hoofd hebt.
Omdat je nog naar je moeder moet.
Omdat de was nog in de droger moet.
Omdat het project nog afgerond moet worden.
Omdat je kind nog overhoord moet worden.
Omdat je die vakantie nog moeten boeken.
Omdat ......
Ego is als een buitenboordmotor van een bootje 6-3-2019
Ego is als een buitenboordmotor van een bootje. Hij is een los onderdeel, maar geeft controle en vertrouwen. Maar daarbij komt ook angst. Wat als ...
Ik leef mijn leven, doe mijn ding maar ik haal mijzelf volledig omlaag 26-4-2019
Ik heb een leuke baan, ik heb een leuk gezin met een leuke man, leuke vriendinnen en een zus, ik zorg voor mijn vader, ga vaak op vakantie ...
Als coach luister, begeleid en adviseer ik. De personal coaching helpt je om patronen te doorbreken, issues te verhelderen en dingen inzichtelijk te maken. Voelen is vaak essentieel om jezelf meer te leren kennen. Mijn haptonomische achtergrond helpt om hierin te kunnen leren en dit meer te gaan gebruiken in het maken van keuzes.

Algemene Voorwaarden
Handige links
Website: Made by Johan